fbpx Skip to content

Over

De Graaf Bakeries

De Graaf Bakeries - Wie we zijn en wat we doen

Eigenaar Wouter de Graaf, de vierde generatie van een bakkersfamilie, begon in 1990 zijn eigen banketbakkerij. Ruim drie decennia later creëren wij op grote schaal, de beste zoete- en hartige snackbeleving. Onze ambitie is grenzeloos. De Graaf Bakeries blijft maar groeien.

Binnen ons bedrijf met ruim 250 collega’s staan familiewaarden en vakmanschap centraal. Dat betekent een informele sfeer en dat we ons vrij voelen om vragen te stellen. Wij helpen elkaar. Jouw persoonlijkheid is belangrijk. Continu innoveren kan alleen met de beste teamspirit. Enthousiasme is het hoofdingrediënt!

Play Video

Ontwikkelen

Dagelijks verfijnen we traditionele recepten en jaarlijks ontwikkelen we twintig nieuwe producten. Met 250 enthousiaste medewerkers, professionele bakkers en innovatieve technologie.

Adviseren

Als Instore Bakery Specialist is ons advies gebaseerd op drie decennia ervaring én op concrete marktdata. Wij weten wat leeft bij de consument, wat de trends zijn en spelen daar direct op in.

Ontzorgen door hoog serviceniveau

We ondersteunen onze klanten bij de keuze van kwalitatieve grondstoffen en produceren daarmee de lekkerste versnaperingen. En adviseren over functionele verpakking tot aan aantrekkelijke presentatie in het schap. In onze opleidingsruimte of op locatie trainen we winkelpersoneel wat betreft ontdooien en afbakken van bake-off snacks. Alles voor een verse geur- en smaakbeleving!

Hoe het begon - Van nul tot nu

1905
Hoe het begon
In het centrum van Spakenburg
Aart de Graaf, een visserman op het IJsselmeer werd zeeziek en zocht werk aan wal. Hij opende een kleine dorpsbakkerij in het centrum van Spakenburg.
1905
1920 - 1950
Jaren '20-'50
Dorpsbakkerij ‘de Graaf’
De twee volgende generaties de Graaf bouwen de dorpsbakkerij uit tot een industriële bakkerij met klanten in heel Nederland.
1920 - 1950
1955
Oma’s cake
1955/1956 Opening nieuwe bakkerij in Spakenburg. Oma’s cake is één van de bekendste merken.
1955
1990
Oprichting ‘Banketbakkerij Wouter de Graaf’
Wouter de Graaf, de inmiddels vierde generatie, opent een kleine banketbakkerij in Spakenburg, waar hij verse gevulde koeken bakt voor ambachtelijke bakkers. Het assortiment wordt later uitgebreid met appelkoeken, boterpunten en kokosmakronen.
1990
1992
De ambachtelijke bakkerij
Een nieuwe moderne industriële bakkerij groeide in Spakenburg.
1992
1994
Bake-off specialist
Als één van de eersten in Nederland, produceert Wouter de Graaf bake-off producten.
1994
2000
Mola
Voor de productie en verkoop van bladerdeegartikelen wordt een samenwerking opgestart met familiebedrijf Mola.
2000
2006
Export
Onze producten werden voor het eerst geproefd in België, Duitsland en Scandinavië.
2006
2007
Oliebollen Beverwijk
De start met de productie van oliebollen in Beverwijk.
2007
2009
Opening van het vrieshuis
Om het bedrijf te laten groeien bouwden we aan de Metaalweg in Bunschoten-Spakenburg een nieuw distributiecentrum met kantoorruimte. Hier is ruimte voor zo’n ruim 4.000 pallets.
2009
2013
Overname 'Bakkersland' Hoogeveen
Door de overname van de diepvriesdivisie van Bakkersland kwam er een nieuwe productielocatie bij in Hoogeveen. Ons assortiment breidde uit met ruim 200 producten.
2013
2019
Naamswijziging
Banketbakkerij Wouter de Graaf werd De Graaf Bakeries met een nieuwe huisstijl.
2019
2021
Mars®-branded cookies
Onze bakkers ontwikkelden de eerste verse cookies in Europa met de favoriete Mars-merken TWIX®, M&M’s® en SNICKERS®.
2021
2021
Overname Tarte-Line Emmen
Uitbreiding American Bakery segment en E-commerce activiteiten.
2021
Vandaag
Instore bakery specialist
De Graaf Bakeries is een moderne ‘instore bakery specialist’ die continu innoveert vanuit de traditionele bakkersgedachte.
Vandaag